Düğünler genelde hangi gün olur?
Düğünler genelde hangi gün olur?,
Düğünler genelde Cumartesi günleri yapılır. Düğün tarihi neye göre belirlenir?
Düğün tarihi neye göre belirlenir?,
Düğün tarihini belirlerken hava koşulları ve günü doğru seçmeniz tavsiye edilir. Hafta içi, insanların çalışma günleri olduğundan fazla tercih edilmez. Bu nedenle genellikle Cuma veya Cumartesi günü, ertesi günün tatil olması sebebiyle düğün tarihi olarak belirlenir. Düğün Cumartesi mi Pazar mı?
Düğün Cumartesi mi Pazar mı?,
Pazar günleri de düğünler için sıklıkla tercih edilir, ancak Cumartesi günlerine göre biraz daha az yaygındır. Düğün sahibi aileler ve çiftler maliyetleri düşürmek ve daha uygun fiyatlar elde etmek için hafta içi düğünler düzenleyebilir. Hangi aylarda düğün yapılmaz?
Hangi aylarda düğün yapılmaz?,
Öncelikle açık ve net olarak bildirmek gerekir ki, İslam dininde düğün yapmanın yasak olduğu hiçbir zaman dilimi yoktur. Cuma günü düğün olur mu?
Cuma günü düğün olur mu?,
Düğün mekanları Cuma günlerini hafta sonu saydığından, Pazartesi ile Cuma günü arasında kalan günlerden birinde düğününüzü yapabilirsiniz. Bu günler içinden ise en uygun olanı Perşembe günü diyebiliriz. Düğüne kaç ay kala ev tutulur?
Düğüne kaç ay kala ev tutulur?,
Bu süreç ev almak ve kiralamak olmak üzere iki aşamalı oluyor. Normalde evi kiralasan da satın alsan da düğün tarihinden en az iki ay önce birlikte oturacağınız evi seçmek her ikiniz içinde en iyisi olacaktır. Çünkü evin içine tadilat yaptırman gerekebilir ki ustaların nasıl çalıştığını bilirsin. Evlilik günü ne zaman alınır?
Evlilik günü ne zaman alınır?,
-Evlilik başvuru evrakları düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay (180 gün) süre ile geçerli olduğundan, istenilen nikâh günü bu tarih aralığını geçmeyecektir. -Nikâh süresi belirlenirken en fazla 3 ay sonrasına, en erken ise 1 hafta içerisinde gerçekleştirilmek üzere nikâh günü verilmektedir. Düğün tarihine kim karar verir?
Düğün tarihine kim karar verir?,
Genellikle üç gün veya bir hafta süren düğünler eskiden Salı günü başlayıp Perşembe günü bitmekte iken, günümüzde Cuma günü başlayıp Pazar günü sona ermektedir. Düğün tarihine kız ve oğlan aileleri ortaklaşa karar verirler. Kış ayında düğün olur mu?
Kış ayında düğün olur mu?,
Çünkü ülkemizde düğün sezonu ilkbahar ve yaz aylarıdır. Fakat son zamanlarda kış düğünleri de oldukça popüler hale gelmeye başlamıştır. Çünkü doğru seçimler ve doğru organizasyon ile muhteşem kış düğünleri yapmak da son derece mümkündür! Bir diğer yandan kış ayları, maliyet açısından da oldukça avantajlıdır. Düğün salonu parasını kim öder?
Düğün salonu parasını kim öder?,
Geleneklerimize göre yöreden yöreye çok farklılık göstermeyen şey düğün masraflarının erkek tarafından karşılanmasıdır. Düğünden sonra gelin damat nereye gider?
Düğünden sonra gelin damat nereye gider?,
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar. Hafta sonu düğün yasak mı?
Hafta sonu düğün yasak mı?,
Bir süredir yürürlükte olan düğün yasağı kademeli normalleşme adımları doğrultusunda kaldırılmıştı. Düğünlerde yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin yasaklar da geçtiğimiz günlerde kaldırıldı. Nişan ve kına gibi etkinliklere ise 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecek.